23:33:49 28.03.2024
Stiri

Carla's Dreams, despre declarația CONTROVERSATĂ cu care a supărat Rusia: „E un subiect extrem de delicat pentru mine”

Monden 08.12.2017 09:40 Vizualizări4429 Autor: Ziarul National


Carla's Dreams, despre declarația CONTROVERSATĂ cu care a supărat Rusia: „E un subiect extrem de delicat pentru mine” Sursa: digi24.ro

Solistul Carla’s Dreams a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea „Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook Digi FM Radio. Artistul a vorbit despre muzică, părinți și România. Peste 20.000 de mii de oameni au stat mai bine de o oră cu pagina de Facebook deschisă pe interviul nostru, ascultând dulcele accent moldovenesc, într-o discuție deschisă despre viața acestuia.

Cătălin Striblea i-a reamintit lui Sergiu despre episodul din Rusia când, în cadrul unei emisiuni, el a precizat, destul de apăsat că vorbește limba română.

Asta este convingerea mea. Este un subiect extrem de delicat pentru mine. Eu am ajuns la concluzia asta. Nu este o poziție pe care am adoptat-o ca o axiomă la 10 ani. Este un rezultat al unor discuții și al unor studii făcute de mine în grupul de prieteni. Cumva e un rezultat al unui efort. Nu un adevăr dictat. Sunt moldovean și vorbesc românește”, a spus artistul.

Matinalul DigiFM a fost curios să afle dacă Sergiu este perfecționist.

Încerc să fiu, dar sunt doi vectori care se bat cap în cap. Pe de o parte, perfecționismul are handicapul de a omorî creativitatea în primul ei zvâc. Nu știu dacă pentru un om care încearcă să creeze, calitatea de profesionist este un compliment. Pentru că asta înseamnă cizelare. Cizelarea este un proces tehnic, nu creativ. În momentul în care intervine rațiunea se termină creativitatea”, a declarat el.

Carla’s Dreams a vorbit și despre ce înseamnă să fii artist – „Vreau să clarificăm un lucru. Există oameni în radio care fac radio, dar nu sunt oameni de radio. Așa sunt și eu. Fac muzică, dar nu sunt muzician. Nu sunt artist în sensul profesionist al cuvântului. Eu nu am studii, așa că mă consider și sunt, tehnic vorbind, un amator și vreau să rămân la statutul ăsta pentru că nu vreau să corespund anumitor standardizări. Nu mă deranjează standardizările unui artist, doar că nu sunt despre mine”, a spus Sergiu.

El a vorbit și despre cei șapte ani de acasă, pe care îi compară cu o bicicletă – „Șapte ani de acasă e bicicleta pe care mergi pe cărarea ta mai departe. După asta, ți-o mai repari, schimbi roțile și poți să îți iei și mașină, dar primii câțiva kilometri îi faci cu bicicleta aceea.

Sergiu a dezvăluit și una dintre regulile cele mai importante din proiectul Carla’s Dreams – fără droguri de niciun fel. „Nu prea beau, poate din plictiseală. Înainte era mai interesant. Am o viață destul de plictisitoare în sensul ăsta. Încerc să meditez.”

Evident, Cătălin Striblea a atins și subiectul proiectului Carla’s Dreams și viteza lansărilor pieselor.

Noi nu avem un material atât de complex, poate o dată sau de două ori pe an, când avem o piesă pe care o asculți de două ori. În rest, nu avem un material atât de complex încât să spui că îți trebuie o lună ca să îl înțelegi. Nu este material didactic. Vorbim despre muzică făcută de niște băieți pictați. Nu ne luăm prea în serios în sensul ăsta. Nu vrem să facem greșeala asta și nu vrem să faceți nici voi asta. Facem o muzică simplă, nu ne putem compara cu oamenii care fac o muzică serioasă. În ceea ce privește volumul, noi anul ăsta am făcut niște bani în România. Am avut concerte și am fost plătiți. Întrebarea este dacă investești înapoi banii ăștia într-un produs pe care îl oferi gratuit pentru public. Trebuie să fie o parte pe care o faci pe care să o întorci gratis. Nu poți să faci bani din tot”, a explicat Sergiu.

Cătălin Striblea a vrut să știe unde se vede artistul peste 10 ani.

Habar n-am. Încerc să nu îmi planific chiar atât de departe. Încerc să planific niște pietre de fundament, în sens de cum o să fiu, ce o să fac și cam care o să fie nivelul meu de probleme nerezolvate. Dar ce anume o să fac exact nu știu și sper să nici nu aflu. Cred că este o tristețe să știi unde o să fii peste 10 ani. Nu vi se pare o povară? Imaginează-ți că știi ce o să faci peste 10 ani. E aceeași pușcărie, doar că ideologică”, a spus el.

Carla’s Dreams a mărturisit că are momente de fericire, dar nu pe scenă. Acolo sunt doar momente de exaltare.

Fericirea e când îți speli mâinile de vopsea, ca și cum ai fost la lucru și când vezi în lavoar cum se scurge vopseaua ca o murdărie și tu rămâi curat, după care te ștergi, ești un pic proaspăt. Eu sunt fericit după o zi de lucru”, a completat el.

A recunoscut și că este o persoană singuratică și că are un soi de milă pentru persoanele care nu pot sta sau fi singure. În ceea ce privește regretele, el nu are, cel puțin nu mari.

Despre principii, el spune că „nu sunt pentru a nu le schimba toată viața. Trebuie să înveți să le schimbi atunci când ești prost. E o chestie absolut naturală să fii prost. Ai fost prost, ai adoptat un principiu, ai întâlnit pe cineva care ți-a demonstrat că ești prost, că nu ai un principiu bun, schimbă-l, fă upgrade la software-ul tău intern. Nu e nicio rușine în asta.

Sergiu a mărturisit că a avut ocazia și marea fericire de a trece printr-o iubire foarte mare și foarte traumatizantă. „Suferința din dragoste e cea mai plăcută suferință. Și le urez tuturor să o simtă cât mai des, în orice circumstanță. E una dintre aromele cele mai rare și cele mai plăcute în timpul ăsta scurt cât suntem aici.

De asemenea, el crede că prietenia distruge o relație. „Iubita o iubești, prietenul îl prietenești.

Interviul complet aici: https://goo.gl/e5v476


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md