BNM pune în circulație o bancnotă modernizată cu valoarea nominală de 5 lei

Banca Națională a Moldovei (BNM) va pune în circulație pe teritoriul țării, începând cu 11 decembrie 2017, o bancnotă modernizată cu valoarea nominală de 5 lei,anunţă agenţia Moldpres cu referire la o hotărâre a BNM, care va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform documentului, bancnota modernizată, cu valoarea nominală de 5 lei, va fi acceptată în toate tipurile de plăți fără restricții. Bancnota va fi eliberată în circulație treptat, pe măsura epuizării stocului de bancnote emise în perioada anilor 1994-2013.

Totodată, bancnotele de 5 lei, emise în perioada anilor 1994-2013, vor continua să fie mijloc legal de plată, pe teritoriul țării noastre, în paralel cu punerea în circulație a celei modernizate.

Potrivit hotărârii BNM, bancnotele emisiunilor precedente vor fi retrase din circulație, treptat, urmare a uzării și deteriorării acestora.

La fel, bancnota modernizată va avea noi elemente de siguranță.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.