REȚETĂ // Aşa se prepară maioneză de post. Este mult mai sănătoasă decât cea cu ou
Dacă aveţi poftă de maioneză, nutriţioniştii va sfătuiesc să o preparaţi în casă, din ouă proaspete şi ulei de măsline. Evitaţi ouăle de rată, fiindcă pot vehicula Salmonella. Utilizaţi zeamă de lămâie stoarsă pe loc, nu acid citric sau suc de lămâie industrial. Maioneză trebuie consumată ocazional. Pentru post, este bine să optăm pentru maioneza din cartofi.
Maioneza de post din cartofi se prepară cu următoarele ingrediente:
- 2 cartofi
- suc de lămâie proaspăt stors
- o lingură de muştar
- ulei
- sare şi piper după gust
Curăţăm cartofii şi îi fierbem în apă şi sare. După ce sunt gata, se scot şi se lasă la răcit, apoi se fac piure. Adăugăm muştarul şi o lingură de ulei, amestecând în continuu.
Se completează compoziţia cu muştar şi ulei până la obţinerea compoziţiei dorite. Adăugăm sare şi piper după preferinţe.
Sursa: realitatea.net
Bătrânii și copiii din Mitropolia Basarabia primesc sprijin din partea Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, în cadrul Campaniei de Paști
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”