Este declaraţia preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi a fost făcută aseară la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„Noi, cetăţenii, trebuie să înţelegem un lucru foarte important. Oricâte anchete s-ar desfăşura în lume, fie în Rusia, Marea Britanie sau România, de ce nu în Ţările Baltice şi voi face tot posibilul pentru asta, cea mai importantă anchetă împotriva acestui individ va fi în Republica Moldova. Atunci când justiţia va fi eliberată, când Procuratura Generală va fi condusă de un procuror liber, împotriva lui Plahotniuc se va deschide dosar penal pe faptul uzurpării puterii în stat. Iar asta va avea consecinţe grave nu doar pentru el, ci şi pentru cei care astăzi îi duc borseta, cei care îi organizează întâlniri în străinătate”, a declarat Andrei Năstase.

În acest context, este esenţială consolidarea întregii societăţi pentru a da jos regimul oligarhic de la putere, a adăugat liderul Platformei DA.

„Oricâte anchete nu s-ar produce cel mai bun lucru este consolidarea noastră. Vom scăpa şi politic, şi penal de acest individ numai consolidaţi şi într-un proces democratic, paşnic şi civilizat, nu prin mijloacele lui. Dacă am apela la mijloacele lui, pur şi simplu am fi ca şi el. Să ne pregătim să ne opunem acestui sistem electoral mixt pe care l-a promovat împreună cu Dodon şi să luăm puterea la următoarele alegeri, să dăm libertate justiţiei şi procurorului şi restul vor fi veni după, şi prosperitatea, şi locurile de muncă”, a mai spus Andrei Năstase.