/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Primul președinte al Parlamentului Republii Moldova, Alexandru Moșanu, s-a stins din viață

missing
07 decembrie 2017, ora 22:18

Istoricul și politicianul Alexandru Moșanu suferea de o boală incurabilă și s-a stins acum câteva minute în apartamentul său din cartierul Telecentru al capitalei.

Anul trecut, dânsul a suportat o intervenție chirurgicală grea care l-a slăbit.

Primul președinte al Parlamentului R. Moldova s-a născut pe 19 iulie 1932 în comuna Braniște, județul Bălți, pe atunci parte a Regatului României, și a studiat la Facultatea de Istorie.

Alexandru Moşanu, cel care practic a scris Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, a fost unul dintre fondatorii Frontului Popular, preşedinte al Congresului Intelectualtăţii din Moldova, având o contribuţie deosebită la oficializarea limbii române şi revenirea la alfabetul latin, la începutul anilor ’90. A deţinut funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990-2001. În perioada 3 septembrie 1990 – 2 februarie 1993 a fost preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram