/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Publicitatea la produsele alcoolice, cu excepția vinului din struguri, interzisă în Republica Moldova

07 decembrie 2017, ora 18:30

Prevederea se referă la publicitatea la radio și televiziune, în presa scrisă, în serviciile cinematografice și video, prin internet, cu utilizarea rețelelor telefonice, telegrafice, în sau pe mijloacele de transport public și prin intermediul trimiterilor poștale.

Modificările legislative prevăd și unele excepții pentru publicitatea producției alcoolice la radio și televiziune între orele 23.00 și 6.00, pe prima și pe ultima copertă a materialelor tipărite, în zonele publice pentru perioada desfășurării sărbătorilor naționale și tradiționale, în sediile agenților economici specializați, pe paginile oficiale din internet ale producătorilor și unităților comerciale.

Totodată, publicitatea vinului din struguri trebuie să respecte o serie de condiții. Aceasta nu trebuie să fie adresată minorilor și să nu implice minori, să nu atribuie producției alcoolice proprietăți terapeutice, de prevenire, tratare sau vindecare a unor boli, să nu creeze impresia că întrebuințarea alcoolului contribuie la sporirea nivelului de performanță fizică sau intelectuală, precum și la obținerea succeselor pe plan personal, profesional, social, sportiv etc.

Pentru încălcarea regulilor de amplasare și difuzare a publicității la alcool, Parlamentul a stabilit sancțiuni. Persoanelor fizice li se vor aplica amenzi de până la 4 500 de lei. Persoanele juridice vor achita amenzi de până la 15 000 de lei, cu privarea dreptului de a desfășura o anumită activitate pe un termen de până la un an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram