Parlamentul Australiei a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul Australiei a aprobat, joi, legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, după ce un proiect de lege istoric a fost adoptat cu o majoritate covârşitoare în Camera Reprezentanţilor, relatează site-ul BBC News.

În cadrul celei de-a treia lecturi, doar patru membri ai Parlamentului s-au opus proiectului de lege. Urale şi aplauze au fost auzite în clădirea legislativului de la Canberra, după mai multe ore de dezbateri şi discursuri.

„Acesta este Australia: corectă, diversă, iubitoare şi plină de respect pentru toată lumea. Este o zi minunată, care îi aparţine fiecărui australian”, a declarat premierul australian Malcolm Turnbull, după votul final, relatează Mediafax.

Votul în Parlament a venit ca urmare a unui referendum naţional care a durat două luni, în urma căruia 61% dintre cei peste 12 milioane de respondenţi au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Australia devine a 24-a naţiune care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex. Primele căsătorii vor fi oficiate după luna ianuarie a anului viitor, întrucât legislaţia australiană prevede o notificare din timp (minimum 30 de zile) privind astfel de intenţii.

Cuplurile de acelaşi sex care se căsătoresc în străinătate sau care au făcut-o deja vor primi în mod automat recunoaştere oficială din partea statului australian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...