Sectorul Centru și Râșcani vor rămâne fără căldură timp de 10 ore

24829392_1303232039823422_569945602_n
Foto: Dorin Bicherschi

O conductă termică de la CET-2 s-a defectat. Mai multe sectoare din Capitală riscă să rămână fără căldură, mai ales că specialiştii SA Termoelectrica încă nu au localizat defecțiunea.

În urma avariei a fost sistată periodic livrarea agentului termic pentru consumatorii din sectoarele: Centru, Râșcani, Botanica. Sectorul Botanica va fi reconectat până la sfârșitul zilei, iar sectoarele Centru și Râșcani, în decursul a 10 ore.

Potrivit șefei Serviciului de comunicare și relații cu publicul al întreprinderii, Elena Junghina, cauza ar fi vechimea conductei. În lucrările de remediere sunt implicate şase echipe mobile de intervenții speciale.

 

Dorin Bicherschi
Dorin Bicherschi

„Traseul a fost secționat, iar acum se pompează apa care a curs. Până nu vom localiza care este porțiunea de ruptură a conductei, nu putem spune care va fi perimetrul locuințelor în deconectare. Totuși, ținând cont de cele văzute la fața locului, specialiștii ne promit ca până diseară situaţia va fi remediată și nu vom admite deconectarea consumatorilor pe o perioadă lungă de timp”, a precizat Elena Junghina.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini din care se vede că strada Vadul lui Vodă a fost inundată cu apă clocotită, de culoare verzuie. Zona a fost acoperită cu aburi. Internauți susţine că în perimetru se circulă cu dificultate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente