/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Deputații au decis! Serviciile medicale din domeniul oncologic vor fi prestate și în instituțiile medicale private

07 decembrie 2017, ora 17:28

Astfel, serviciile medicale de profilaxie, diagnostic, tratament și supraveghere în domeniul oncologic vor fi acordate de către specialiști cu instruire în oncologie și hematologie din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și private. Serviciile vor fi acordate în conformitate cu actele normative aprobate de către Guvern.

Totodată, modificările vizează instituirea Cancer-registrului național, care reprezintă un sistem complex de colectare, înregistrare și prelucrare a datelor legate de incidența, prevalența și mortalitatea prin cancer la nivel național. Acesta va cuprinde datele raportate de către instituțiile medico-sanitare publice și private. Cancer-registrul național va fi ținut de către Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic, în conformitate cu Regulamentul aprobat de Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram