Dodon: Regele Mihai va rămâne în memoria generațiilor un simbol al demnității, înțelepciunii și devotamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis o scrisoare de condoleanțe principesei moștenitoare a României, Margareta, în care afirmă că regele Mihai va rămâne în memoria generațiilor un simbol al demnității, înțelepciunii și devotamentului, promotor al luptei pentru libertate și democrație.

„Cu profundă îndurerare am aflat despre trecerea în neființă a majestății sale regele Mihai I al României — veste care a zguduit și îndoliat poporul român. Personalitate remarcabilă, regele Mihai va rămâne în memoria generațiilor ca un simbol al demnității, înțelepciunii și devotamentului, promotor al luptei pentru libertate și democrație. În aceste clipe de adâncă tristețe, în numele Republicii Moldova și al meu personal, transmitem întreaga noastră compasiune și sincere condoleanțe Familiei Regale, Alteței sale Principele Radu și tuturor românilor”, se arată în scrisoarea care a fost transmisă marți și publicată joi de Casa Regală, potrivit Agerpres.

Tot joi, Casa Regală a publicat și scrisoarea transmisă marți de președintele Klaus Iohannis principesei moștenitoare, în care afirmă că regele Mihai „va rămâne în memoria și conștiința poporului român drept un mare român și un remarcabil bărbat de stat”.

„Așa cum au arătat românii, prin respectul și admirația cu care au întâmpinat revenirea Familiei Regale în viața noastră publică, precum și prin numeroasele ocazii în care l-au înconjurat pe suveran cu dragostea și prețuirea lor, majestatea sa regele Mihai I al României va rămâne în memoria și conștiința poporului nostru drept un mare român și un remarcabil bărbat de stat. Alături de toți compatrioții noștri, îmi îndrept gândurile și rugăciunile către personalitatea celui care a fost regele Mihai I. Pentru lecția de demnitate, onoare și patriotism pe care a arătat-o întotdeauna, precum și pentru modul în care și-a servit țara, națiunea română îi va fi profund recunoscătoare. În aceste zile îndoliate și triste, sunt alături de augusta voastră familie. Transmit totodată condoleanțele mele întregii Familii Regale și sper să aveți puterea să treceți peste aceste clipe grele”, se arată în scrisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...