02:30:57 17.04.2024
Stiri

VIDEO // Vlad Plahotniuc a dat asigurări în SUA că R. Moldova va continua să facă REFORME și nu se va abate de la parcursul european: „I-a impresionat VITEZA cu care se fac reformele”

Politică 07.12.2017 16:20 Vizualizări4334 Autor: Ziarul National


Liderul principalului partid aflat la guvernare, Vlad Plahotniuc, a continuat la Washington seria discuțiilor cu oficialii americani, având două noi întâlniri - cu congresmanul Michael McCaul din Texas, respectiv cu congresmanul Joe Wilson din Carolina de Sud.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Democrat (PD), ambii congresmani sunt membri ai Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite. De asemenea, Michael McCaul este președintele Comitetului pentru Securitate Internă, iar Joe Wilson este membru al Comitetului pentru Servicii Armate.

Citește și: FOTO // Vlad Plahotniuc, în SUA: „R. Moldova este ținta unui RĂZBOI HIBRID din partea Rusiei. Viitoarele alegeri parlamentare au o miză foarte mare pentru viitorul R. Moldova”

Sursa citată subliniază că discuțiile au fost dedicate subiectelor privind reformele interne, precum și aspectelor de securitate pentru R. Moldova.

„Congresmanul Michael McCaul și-a manifestat îngrijorarea față de propaganda rusă în R. Moldova și în alte țări europene, exprimându-și sprijinul pentru eforturile țării noastre de a combate agresivitatea Rusiei. De asemenea, oficialul american și-a afirmat susținerea puternică pentru obiectivul R. Moldova de integrare europeană. Congresmanul Joe Wilson s-a interesat de ultimele evoluții din regiunea transnistreană, adăugând că rezolvarea conflictului transnistrean e importantă pentru Moldova și pentru regiunea ei geografică. Joe Wilson a încurajat finalizarea gazoductului care leagă R. Moldova de România și a spus că va susține proiectele energetice ale țării noastre. El a afirmat că vede „doar un viitor pro-european” pentru R. Moldova”, transmite serviciul de presă al PD.

La rândul său, Vlad Plahotniuc le-a vorbit oficialilor americani despre eforturile R. Moldova de interconectare energetică cu UE pentru asigurarea alternativei la aprovizionarea cu energie, dar și despre progresele recente din dosarul transnistrean.

Plahotniuc a reafirmat și dorința R. Moldova de a continua parcursul european. „Viitorul Moldovei este în Europa. Vom continua reformele și vom merge înainte spre Vest”, a dat asigurări acesta.

La întrevederile cu congresmanii americani au mai participat vicepreședintele democrat Andrian Candu și președintele PPEM Iurie Leancă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md