Şeful Comisiei pentru Controlul Fişierelor Interpol, Vitalie Pîrlog, ar putea ajunge deputat în Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Comisiei pentru Controlul Fișierelor Interpol, Vitalie Pîrlog, fost viceministru al Justiţiei, ar putea deveni deputat în cadrul Parlamentului Republicii Moldova. Cel puţin, după depunerea mandatului de deputat de către comunista Oxana Domenti, acesta este următorul pe lista candidaţilor PCRM de la alegerile parlamentare din 2014.

Totuşi, pentru a putea deveni deputat, acesta ar trebui să renunţe la funcţia ocupată în cadrul Interpol, în condiţiile în care, potrivit Constituţiei, „calitatea de deputat este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii retribuite, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice”.

În cazul în care Vitalie Pîrlog va prefera să rămână la Interpol, atunci şanse de a ocupa fotoliul de deputat pentru o perioadă mai mică de un an, rămasă până la alegerile din 2018, le are Aliona Babiuc din oraşul Briceni.

Vedeţi şi: Comunista Oxana Domenti şi-a depus mandatul de deputat

Aceasta a mai fost în calitate de deputat comunist în scurta perioadă dintre aprilie-iulie 2009, când, după eşuarea a două tentative de alegere a preşedintelui ţării, preşedintele interimar de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a dizolvat Parlamentul, declarând alegeri parlamentare anticipate. În acea perioadă, Aliona Babiuc a fost membru și vicepreședinte al Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Când nu a mai intrat în Legislativ, Babiuc a devenit șefa direcției Finanțe a Consiliului Raional Briceni, iar din 2012, a fost vicepreședinte al raionului Briceni. După alegerile locale din 2015, aceasta a fost unicul comunist ajuns în consiliul raional Briceni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...