La Strășeni a fost lansat primul Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice

Primul Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice a fost lansat miercuri la Strășeni. Centrul va presta cetățenilor serviciile a 5 instituții de stat – ÎS CRIS „Registru”, ÎS „Camera Înregistrării de Stat”, ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă și Camera de Licențiere – în același loc.

La eveniment a participat și premierul Pavel Filip care a apreciat înalt calitatea serviciilor prestate în noul centru, dar și a menționat că acesta va permite reducerea birocrației și va aduce autoritățile mai aproape de cetățeni.
„În următoarea etapă, şi chiar acum este în discuție la Guvern, vom aproba încă un proiect care prevede că, în viitor, Centrele multifuncţionale vor oferi şi servicii celor care doresc să înregistreze partide politice, culte religioase sau organizații nonguvernamentale. După care, să ajungem în final ca toate serviciile oferite de către stat să fie prestate în astfel de centre. Obiectivul final este ca serviciile publice să fie cât mai aproape de cetățeni, să le oferim în fiecare primărie”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Alte 34 de asemenea centre urmează să fie lansate în decurs de jumătate de an, iar premierul Pavel Filip a îndemnat responsabilii să țină același ritm activ de lucru în acest sens. Este de menționat că centrele funcționale sunt parte a prevederilor reformei guvernului inițiate de cabinetul de miniștri.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.