Noile prevederi ale Legii Audiovizualului au fost votate cu încălcări în Parlament. Batrâncea: „Legea este anticonstituțională”

foto–socialistul-vlad-batrincea-si-a-fotografiat-buletinul-de-vot–act-ilegal-potrivit-codului-electoral-39128

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Codului Audiovizualului al Republicii Moldova a fost votat de 61 de deputați din cei 87 prezenți în sală. Astfel, proiectul de lege cu numărul 189 din 13 iunie 2016 a fost votat în două lecturi.

Vlad Batrâncea, deputatul PSRM, a rămas indignat de faptul că proiectul de lege a fost votat cu încălcări de procedură în Parlament.

„Domnul Hotineanu nu reprezintă întreaga Comisie, el a declarat doar propriile opinii. În Comisie nu s-a discutat amendamentul și el (Vladimir Hotineanu) nu avea dreptul să formuleze acele puncte din amendament, iar dvs. nu ați avut dreptul să supuneți votului. Această procedură va fi contestată. Noi am cerut de la dvs., înainte de votare, să ne expunem și să vă atragem atenția că există încălcare de procedură. Această votare este ilegală și legea este anticonsituțională”, a menționat acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente