/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ SCANDALOS! 25 de tone de carne alterată, depistată într-un depozit din țară. Ulterior, preparau din ea mezeluri care erau vândute la piață

missing
07 decembrie 2017, ora 18:39

S-a stabilit că în perioada anilor 2014 și până în prezent, factorii de decizie ai întreprinderii, de comun acord cu alte persoane fizice și juridice, gestionau o schemă frauduloasă ce presupunea procurarea cu ajutorului cash-ului a cărnii, fără acte de proveniență, fără contabilizarea operațiunilor și bonurilor de plată pentru a diminua impozitele și taxele aferente bugetului.

La 1 și 4 decembrie 2017, au fost efectuate percheziții la subdiviziunile întreprinderii, domiciliile și automobilele suspecților unde au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă privind mărfurile livrate fără documente de proveniență pentru perioada anilor 2016-2017, înscrisuri cu referire la salariile neoficiale achitate angajaților, recipise de împrumut a mijloacelor bănești, contracte bancare, produse din carne și mezeluri alterate, iar colaboratorii Centrului de Sănătate Publică au prelevat mostrele necesare, pentru a fi supuse analizei de laborator.

„S-a stabilit că aceste persoane, acest grup foloseau niște carne care era ori alterată sau urma să, adică niște animale care urmau să fie sacrificate sau chiar erau în proces de deces. Avem peste 5 mii de kilograme la moment identificate care sunt fără documente, adică necontabilizate de materie primă de produs finit și peste 20 mii kilograme de produs, materie primă care urma să fie prelucrată”, susține Alexi Bahuș, șeful direcției Investigarea Fraudelor Economice INI.

„21 de probe sunt pozitive la indicatorii microbiologici. Adică au fost depistați microbi. A fost depistat depășirea normei de nitriți și fosfați”, susține Luminița Suveica, medic șef CSP Chișinău.

În timpul perchezițiilor, oamenii legii au depistat peste 7 milioane de lei care nu sunt reflectați în contabilitatea întreprinderii, înscrisuri privind achitarea salariilor în plic, dar și alte probe care demonstrează evaziunea fiscală.

Persoanele responsabile din cadrul companiilor nu au putut prezenta polițiștilor actele contabile privind stocurile de materie primă și a producției finale, fapt pentru care acestea au fost depozitate și sigilate.

Cei trei membrii ai grupului, cu vârste cuprinse între 30 – 54 ani, sunt cercetați în stare de libertate, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă amendă în mărime de până la 267 500 de lei sau închisoare de până la 6 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram