Socialiștii suparăți pe limba română, din cauza PD: Vor vorbi doar în limba rusă în Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Indignați de faptul că proiectul Partidului Democrat privind „combaterea propagandei ruse” a fost votat în două lecturi, deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova anunţă că până la sfârșitul acestei sesiuni vor vorbi în cadrul ședințelor Legislativului doar în limba rusă.

„Anunțăm că deputații PSRM vor vorbi doar în limba rusă până la sfârșitul acestei sesiuni, astfel încât vouă să vă fie mai bine”, a anunţat deputatul socialist Vlad Bătrîncea.

Posturile de televiziune şi radio din Moldova care vor retransmite programele cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic produse în Federaţia Rusă riscă amenzi între 40 şi 70 de mii de lei, precum şi între 70 şi 100 de mii de lei în cazul încălcării repetate, sau chiar să-şi piardă licenţa de activitate. Aceasta prevede proiectul Partidului Democrat privind modificarea şi completarea Codului Audiovizualului în vederea securizării spaţiului informaţional în ţara noastră, cunoscut ca proiectul privind interzicerea propagandei ruseşti, votat astăzi în două lecturi.

Citeşte şi: (DOC) Parlamentul aprobă proiectul PD privind „combaterea propagandei ruse”; Amenzi de până la 100.000 lei sau chiar retragerea licenţei de emisie pentru radiodifuzorii care vor încălca legea

Deputaţii fracţiunii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au părăsit şedinţa Legislativului, nemulțumiți de faptul că Partidul Democrat a pus proiectul privind „combaterea propagandei ruseşti” pe ordinea de zi a Parlamentului.

Cu votul a 61 de deputaţi PD, PLDM, PL şi grupului PPEM proiectul a fost votat în două lecturi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...