/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Președintele declară că nu va promulga legea privind combaterea propagandei ruse, votată în Parlament

missing
07 decembrie 2017, ora 14:37

„Este o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului. Cu cât majoritatea parlamentară pro-europeană provizorie intensifică retorica anti-rusească şi încearcă să facă totul pentru a deteriora relaţiile cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă –, cu atât mai mult cetăţenii Moldovei văd caracterul distructiv al acestor acţiuni şi pericolul lor, în primul rând, pentru economia ţării, iar, drept efect, asupra vieții cetăţenilor de rând”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon susține că acest proiect este un element al unui „plan masiv de incitare a isteriei anti-rusești în ţară”. Șeful statului a mai subliniat că este evident că acest proiect este o rugăminte din afară.

„În cazul în care majoritatea parlamentară presupune că astfel de acţiuni o vor ajuta să spulbere dorinţa a peste 65 la sută dintre cetăţenii Moldovei de a avea relaţii de prietenie cu Federaţia Rusă, să conștientizeze că greșește amarnic. Pe noi ne leagă raporturi istorice de prietenie de secole, avem o singură credinţă Ortodoxă, interese economice comune şi, sunt convins, mai multe proiecte comune pentru viitor. Mai mult, în secolul nostru, cel al informatizării, în condițiile de dezvoltare a internetului, astfel de inițiative îşi pierd sensul. Interdicţiile nu le vor fi de ajutor. Or, oamenii vor opta să privească ceea ce consideră necesar să privească, nu ceea ce li se impune. Dimpotrivă, ceea ce este interzis va fi căutat cu un interes şi mai mare”, a mai scris Dodon.

Menționăm că astăzi 61 de deputați au votat proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care presupune securizarea spațiului informațional, prin limitarea difuzării și retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informațional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram