Ruslan Milcenko: Dosarul pe numele lui Plahotniuc nu are legătură cu activitatea sa politică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dosarul penal intentat oligarhului Vladimir Plahotniuc în Rusia nu are legături cu activitatea politică a acestuia, susține Ruslan Milcenko, fost colaborator al poliției ruse, în prezent conducătorul Agenției anti-corupție „Analitika i Bezopasnosti” (Analiză și Securitate).

Potrivit acestuia, legislaţia rusă prevede că pot fi anchetaţi în Federaţia Rusă cetăţenii oricărei ţări care au comis oriunde în lume infracțiuni în legătură cu cetăţeni ruşi sau în cazul în care cei acuzaţi au avut la momentul comiterii infracțiunii cetățenia rusă.

„Nu cred că e legat de activitatea lui politică, deoarece trebuie să existe probe, să fie bazat materiale din cadrul urmăririi penale, la care au făcut ei trimitere când au luat această decizie. Eu cred că au lucrat la acest dosar nu doar cei din Comitetul de anchetă, dar şi din alte instituții de drept, precum Ministerul de Interne sau Serviciul Federal de Securitate. Ce a determinat aceste acţiuni? E greu de spus. Există interese nu doar politice, dar şi interese de ordin intern. La noi deseori interesele oligarhilor sau ale grupurilor financiare la fel sunt legate de interesele politice. Pot fi interesele personale ale unor concurenți, parteneri şi alţii”, a declarat Milcenko pentru Europa Liberă.

Justiția rusă a dispus arestarea preventivă și darea în căutare internațională a oligarhului Vladimir Plahotniuc, acesta fiind cercetat pentru participarea la omor în componența unui grup criminal organizat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...