Diacov, despre probabilitatea „revenirii” lui Leancă în fruntea MAEIE: Nu este exclus că o să-l vedem undeva în Guvern

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova nu exclude modificarea structurii Guvernului până la finele acestui an, inclusiv „revenirea” lui Iurie Leancă în fotoliul de ministru al Afacerilor Externe. Totuşi, acesta susţine că deşi Leancă are profesionismul şi experienţa necesară, urmează să mai aibă loc discuţii în această privinţă, iar până acum s-a discutat în ansamblu despre „cum va arăta Executivul în următorul an”.

„A fost o discuţie despre introducerea unor modificări în componenţa Guvernului, inclusiv, nu este exclus, ceva în structura Guvernului. Asta din considerentul că vrem ca Executivul să acopere toată problematica pe care trebuie să o acopere Executivul, în al doilea rând – să facem tot ce-i posibil ca, luând în consideraţie experienţa de lucru, de activitate în ultimul an, să vedem dacă putem să împrospătăm ceva cu forţe”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Potrivit preşedintelui de onoare al PD, aceasta este o chestiune care va fi discutată mai pe larg în cadrul partidului, cu participarea primului ministru, iar apoi va fi luată o decizie. „Nu s-a discutat foarte clar, precis, cine şi în ce funcţii. Domnul Leancă ocupă funcţia de vicepreşedinte (n.r. al Parlamentului). Nu este exclus că noi o să-l vedem undeva în Guvern. Asta e o chestie care va fi discutată până la sfârşitul anului. Eu cred că unele modificări pot fi produse în cadrul Executivului”, a mai opinat Dumitru Diacov.

„Ceea ce noi discutăm, discutăm în ansamblu cum va arăta Executivul deja în noul an. Pe noi ne interesează ca Guvernul să fie mai dinamic, mai activ în toată problematica, inclusiv, foarte important, problematica relaţiilor externe, integrării europene şi să facem faţă angajamentelor asumate de Republica Moldova. Domnul Leancă are o experienţă, toată lumea ştie şi înţelege lucrul acesta, şi în domeniul relaţiilor externe, şi în domeniul cooperării europene, dacă va fi necesar se va pune în discuţie şi acest lucru”, a conchis liderul PD.

Amintim că Partidul Popular European din Moldova face deja parte din componenţa Guvernului, fiind reprezentat de către ministrul Apărării, Eugen Sturza. Totodată, la nivel parlamentar, grupul PPE votează aproape de fiecare dată alături de fracţiunea Partidului Democrat, lucru care se întâmplă practic din momentul votării alături de PSRM a modificării Codului Electoral în ceea ce priveşte sistemul mixt de vor în cadrul alegerilor parlamentare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...