Comisia Europeană a prezentat planul de aprofundare a Uniunii Economice şi Monetare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Europeană a prezentat, astăzi, planul de aprofundare a Uniunii Economice și Monetare, stabilind obiectivul aprobării Fondului Monetar European până în anul 2019.

„Comisia Europeană stabileşte un plan pentru aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare (UEM), prezentând măsuri concrete pentru următoarele 18 luni. În cadrul acestui program sunt prezentate o serie de iniţiative. Scopul final este intensificarea unităţii, eficienţei şi responsabilităţii democratice a Uniunii Economice şi Monetare până în anul 2025. Aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare reprezintă un mijloc pentru crearea de locuri de muncă, pentru stimularea creşterii economice, pentru consolidarea instituţiilor, a corectitudinii la nivel social şi a stabilităţii macroeconomice”, anunţă Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

„După ani de crize, acum este momentul să luăm viitorul Europei în mâinile noastre. Actuala creştere economică solidă ne încurajează să ne asigurăm că Uniunea noastră Economică şi Monetară este mai unită, mai eficientă şi mai democratică, iar aceste lucruri sunt benefice pentru toţi cetăţenii noştri. Nu există un moment mai prielnic de a repara acoperişul decât atunci când străluceşte soarele”, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Comisia Europeană invită Parlamentul Europeană şi Consiliul UE să adopte până la jumătatea anului 2019 proiectul constituirii Fondului Monetar European.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...