/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Șoferii preferă cauciucurile noi. S-au format cozi la centrele care vând anvelope de iarnă

missing
06 decembrie 2017, ora 17:17

La acest centru de deservire auto a fost astăzi mare aglomerație. Șoferii, care până acum nu și-au echipat mașinile cu anvelope de iarnă, s-au grăbit să o facă, mai ales că de dimineață au căzut primii fulgi. Șoferii spun că în acest an prețul cauciucurilor sunt mai mari față de anii precedenți.

„Am văzut prima ninsoare sigur că, Dumnezeu ne-a îndemnat, mergeți și schimbați roțile. Majorarea se simte”.

„Deja a dat ninsoarea, am întârziat puțin. Am găsit acest local. Am venit la un magazin de firmă, îmi place să iau ceva bun pentru mașina mea”.

Schimbarea unui set de anvelope costă de la 150 de lei. Lucrătorii spun că nu prea au avut timp pentru odihnă astăzi.

„Foarte bine merge. Montăm de iarnă, scoatem de vară, merg amenzile”.

Reprezentanții centrelor de deservire auto spun că au zeci de programări pentru zilele următoare. Prețul anvelopelor variază în funcție de mărime și calitate – de la 600 până la câteva mii de lei. Directorul serviciului auto spune că sezonul a început bine – are clienți mulți.

„Astăzi au căzut primii fulgi. Lucrul s-a înviorat. În acest an, punem la dispoziția cumpărătorilor un sortiment bogat – de la branduri din China, până la Premium”, spune Suren Haciturean, director al centrului auto.

La vulcanizările din Chișinău a fost relativ liniște. Aici, șoferii vin să-și schimbe anvelopele pe care le au din anii trecuți. Dacă nu le au – le pot procura. Prețul unei anvelope începe, la vulcanizare, de la 550 de lei.

„Slab. –Ați vândut ceva de dimineață? –Nu. Practic toți și-au schimbat deja”.

Șoferii care nu au anvelope de iarnă riscă amenzi de până la 1000 de lei.

Reporter: Veronica Vacari
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram