Usatîi, despre reacţia PDM privind „motivele geopolitice” ale dosarului pe numele lui Plahotniuc: În ţară nu va fi condamnat, iar în afară sunt intrigile inamicilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Indiferent de ce ar fi acuzat liderul PD, Vlad Plahotniuc în SUA, România, Austria, Italia sau Rusia, acesta explică prin geopolitică. Aşa a comentat preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, poziţia oficială a PDM în privinţa dosarului penal pe numele liderului său deschis în Rusia, care l-a calificat drept „acţiuni de hărţuire şi persecuţie politică la adresa oficialilor moldoveni” şi care „au la bază motive geopolitice, de intimidare, şantaj şi hărţuire”.

„Orice dosare penale împotriva lui Plahotniuc, fie ele în SUA, România, Austria, Italia sau Rusia, Plahotniuc le explică prin geopolitică. Anume pentru aceasta criminalul şi are nevoie de stat. În interiorul statului, ai noştri nu-l vor condamna, iar tot ce este în afara lui sunt intrigile inamicilor Moldovei”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Vedeţi şi: „Mâna Moscovei!” Reacţia oficială a PD în legătură cu oarecare „acţiuni de hărţuire şi persecuţie politică la adresa oficialilor moldoveni”

Totuşi, constată politicianul „epoca plângerilor pe ruşi în Occident şi invers ajunge la sfârşit”.

Este de menţionat faptul că aseară, încă până la apariţia ştirii exclusive pe portalul Rosbalt.ru privind dosarul penal pentru omor pornit în Rusia pe numele lui Vlad Plahotniuc, Renato Usatîi a declarat în cadrul unei intervenţii video în direct pe pagina sa de Facebook că liderul democrat a comandat lichidarea sa fizică, iar acest lucru ar trebui să aibă loc până la data de 10 ianuarie 2018.

Vedeţi şi: „Atotputernic” în Moldova, dar… „intimidat” în Rusia. Cum comentează PD dosarul penal pentru omor pe numele lui Plahotniuc

Executor al acestei comenzi ar urma să fie ministrul de Interne, Alexandru Jizdan. „Nu mai târziu de 10 ianuarie, Renato Usatîi trebuie să fie adus în Moldova, viu sau mort”, ar fi fost potrivit lui Usatîi cuvintele lui Plahotniuc spre Jizdan.

Citiţi şi: Plahotniuc, învinuit oficial în Rusia de omorul a cel puțin două persoane. S-a cerut reținerea sa


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...