Reținut pentru corupere pasivă. Vicedirectorul general ANSA este bănuit că și-ar fi folosit situaţia de serviciu în interes material

17009486_big1512562342
Foto: moldpres.md

Directorul general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a fost reţinut pentru corupere pasivă. Procurorii spun că au documentat primirea mai multor bunurilor solicitate, care erau încărcate în automobilul de serviciu, chiar la sediul Agenţiei.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, vicedirectorul agenţiei este bănuit că, în septembrie 2016, folosind situaţia de serviciu în interes material, a solicitat, cu titlu gratuit, de la mai mulţi agenţi economici bunuri ce nu i se cuvin, inclusiv: vin, carne, mezeluri şi salamuri pentru a nu le crea impedimente în activitatea economică. În caz contrar, acesta ameninţa că le va crea impedimente la importul produselor şi la eliberarea certificatelor fitosanitare de import.

Procurorii au documentat primirea de către vicedirectorul ANSA a bunurilor solicitate, care erau încărcate în automobilul acestuia de serviciu, chiar la sediul Agenţiei.

De asemenea, pe 20 septembrie 2016, bănuitul a încercat să determine plecarea din funcţie a şefului adjunct al Direcţiei raionale Edineţ din cadrul ANSA prin numirea în această postură a unei persoane afiliate lui. Totodată, în caz de refuz de a îndeplini solicitarea acestuia, vicedirectorul a ameninţat persoana cu pornirea unor cauze penale pe faptul comercializării certificatelor fitosanitare.

Vicedirectorul ANSA a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 7 la 15 ani închisoare cu amendă de până la 500 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente