(VIDEO) Un nou incident în timpul tragerilor la Bulboaca. Un proiectil a explodat la circa 5 m de la gura ţevii. Deputat: „Ca prin minune nu a ucis pe nimeni”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce acum câteva luni, în septembrie curent, în timpul desfăşurării exercițiului militar moldo-român „Scutul de Foc 2017” de la Bulboaca, un proiectil de calibrul 152 mm a căzut în grădina unui cetățean din satul Cobusca Veche, pe acelaşi poligon ar fi avut loc un nou caz similar. Astfel, în timpul tragerilor din sistemul de artilerie 2A36-GHIAŢINT, încărcătura ar fi explodat la circa cinci metri de la gura ţevii. Despre aceasta anunţă deputatul socialist Grigore Novac pe blogul său, care publică şi un video cu momentul exploziei.

„Ca prin minune nu a ucis pe nimeni”, a constatat socialistul.

„Așadar, avem două cazuri extrem de periculoase într-o perioadă foarte scurtă, iar cât timp minunile și norocul o să fie de partea noastră numai Dumnezeu știe”, a mai scris Novac.

Potrivit deputatului PSRM, toată vina o poartă miniştrii Apărării din ultima perioadă, inclusiv actualul ministru Eugen Sturza care „nu a tras nici din arc, ca să nu zic altfel”. „Prin urmare, Președintele Republicii Moldova Igor Dodon avea dreptate atunci când se opunea candidaturii domnului Sturza, iar în caz de se întâmplă ceva tragic, atunci PD și Curtea NEconstituțională care l-au băgat pe gât pe acest Sturza, să-și asume responsabilitatea”, a conchis Grigore Novac în articolul său.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...