Se confirmă oficial! Dosarul în care procurorii ruşi au solicitat reţinerea lui Vlad Plahotniuc pentru omor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Informaţia privind dosarul penal pe numele liderului PD, oligarhului Vlad Plahotniuc, în Federaţia Rusă se confirmă oficial. Astfel, solicitarea cu privire la alegerea unei măsuri preventive sub formă de detenție a acestuia a fost înregistrată în instanţa de jurisdicţie comună a Moscovei la data de 30 noiembrie curent, cauza fiind în curs de desfăşurare.

Potrivit portalului Mos-gorsud.ru, site-ul oficial al Judecătoriei Moscova, judecător în dosarul cu numărul 3/1-0358/2017 pe numele persoanei „Plahotniuc V. G.” (n.r. Plahotniuc Vladimir Gheorghe), „cu privire la alegerea unei măsuri preventive sub formă de detenție” a fost înregistrată la data de 30.11.2017. Judecător pe dosar este Nicolaeva E.S..

Vedeţi şi: Plahotniuc, învinuit oficial în Rusia de omorul a cel puțin două persoane. S-a cerut reținerea sa

Totodată, în dreptul numelui lui Plahotniuc este indicat articolul Codului Penal al Federaţiei Ruse în baza căruia acesta este cercetat. Este vorba despre „omor din motive politice, ideologice, rasiale sau a urii naționale”, aşa cum a scris noaptea trecută şi portalul Rosbalt.ru.

Citiţi şi: „Atotputernic” în Moldova, dar… „intimidat” în Rusia. Cum comentează PD dosarul penal pentru omor pe numele lui Plahotniuc

Potrivit legii din Federaţia Rusă, persoanele care se fac vinovate de crime de acest gen, riscă între 8 şi 20 de ani de închisoare, condamnare pe viaţă sau chiar condamnare la moarte, asupra ultimei măsuri în prezent fiind aplicat moratoriu.

Captură: mos-gorsud.ru


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...