„Atotputernic” în Moldova, dar… „intimidat” în Rusia. Cum comentează PD dosarul penal pentru omor pe numele lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O încercare de intimidare a liderului PD. Aşa a comentat purtătorul de cuvânt al democraţilor, Vitalie Gămurari, informaţia privind pornirea unui dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc în Federaţia Rusă, fiind acuzat de omorul cu deosebită cruzime a cel puţin două persoane, fapt pentru care s-a cerut şi reţinerea acestuia, în lipsa sa.

Contactat de ProTV, Vitalie Gămurari a spus că nu cunoaşte nimic despre „astfel de informaţie”, cu excepţia celor văzute în presă. Totuşi, acesta şi-a exprimat opinia că este „una din nenumăratele farse şi atacuri la adresa preşedintelui PD, care parvin şi de la Moscova”, şi „au ca obiectiv intimidarea preşedintelui PD”.

„În ultimul an, au existat mai multe încercări de a fi intentate dosare pe numele unor oficiali din Republica Moldova, acţiuni pe care le-am denunţat politic. Tratăm ca metode de şantaj politic aduse la adresa preşedintelui PD, dar şi a întregii guvernări”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PDM.

Amintim că, potrivit Rosbalt.ru, preşedintele democrat Vladimir Plahontiuc este învinuit de omor în Federația Rusă. Potrivit portalului, care face trimitere la o sursă în organele de anchetă, în materialele cazului se spune că „Plahotniuc a comis omorul cu deosebită cruzime a cel puțin două persoane recurgând la metode periculoase, în componența unei grupări criminale organizate, din motive politice, ideologice, rasiale sau a urii naționale”.

Astfel, la Judecătoria Basmannîi din Moscova a fost depusă o cerere de reținere a lui Plahotniuc în lipsa acuzatului. Sursa Rosbalt.ru a refuzat să comunice fabula anchetei, menționând doar că „crimele nu au fost comise în Rusia”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...