06:17:08 20.04.2024
Stiri

Gămurari, despre faptul că lui Vlad Plahotniuc i-ar fi fost deschis un dosar în Rusia: „Aceste ATACURI au ca scop intimidarea liderului PD”

Politică 06.12.2017 11:10 Vizualizări3029 Autor: Ziarul National
Gămurari, despre faptul că lui Vlad Plahotniuc i-ar fi fost deschis un dosar în Rusia: „Aceste ATACURI au ca scop intimidarea liderului PD”


Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat (PD), Vitalie Gămurari, consideră că informația apărută pe un site rusesc, rosbalt.ru, precum că lui Vlad Plahotniuc i s-ar fi deschis un dosar penal în Federația Rusă, are scopul de a-l intimida pe coordonatorul coaliției de guvernare de la Chișinău.

Gămurari a precizat că nimeni nu cunoaște nimic despre intentarea unui dosar penal în Rusia pe numele lui Vlad Plahotniuc.

„Astfel de informații, cel mai probabil, reprezintă una din nenumăratele farse care au loc în ultima perioadă și atacuri la adresa președintelui PD, Vlad Plahotniuc. Atacuri venite inclusiv de la Moscova și care au legătură directă cu activitatea sa politică, atacuri ce au ca scop intimidarea sa”, a menționat acesta.

Potrivit lui Vitalie Gămurari, în ultimul an au existat mai multe încercări de a fi inițiate dosare în Federația Rusa la adresa mai multor oficiali ai guvernării, acțiuni pe care Republica Moldova le-a denunțat public. „Tratăm astfel de acțiuni strict ca metode de șantaj politic atât la adresa PD și a liderului sau, cât și la adresa guvernării”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PD.

Această informație a apărut în perioada în care Vlad Plahotniuc întreprinde o vizită de lucru în SUA.

Menționăm că rosbalt.ru scrie că un comitet de anchetă rus l-a acuzat de omor pe liderul democrat, Vlad Plahotniuc, și a cerut unei instanțe de la Moscova mandat de arest pe numele acestuia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md