16:44:52 25.04.2024
Stiri

DETALIUL pe care nu îl ştiaţi despre Regele Mihai. Fotografia care arată ADEVĂRUL fără echivoc

Știri 06.12.2017 11:36 Vizualizări1907 Autor: Ziarul National


DETALIUL pe care nu îl ştiaţi despre Regele Mihai. Fotografia care arată ADEVĂRUL fără echivoc

Regele Mihai I al României, fiul principelui Carol şi al prinţesei Elena, era verişor de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Descendent al uneia dintre cele mai cunoscute familii regale din lume, Regele Mihai a fost unul dintre strănepoţii Reginei Victoria a Marii Britanie. Relaţia de rudenie dintre Casa Regală a României şi Casa Regală a Marii Britanii s-a înnodat prin căsătoria dintre regina Elena şi regele Carol al II-lea, scrie zf.ro.

După abdicarea din 1947, Regele Mihai, căsătorit cu Regina Ana a României, principesă de Bourbon-Parma, alege să locuiască lângă Florenţa, pentru ca mai apoi să se stabilească în Marea Britanie. Familia Regală a locuit timp de şase ani, până în 1956 la Bramsshill House în Hampshire şi la Ayot St-Lawrence, în Hertforshire.

Regele a păstrat contacte strânse cu Familia Regală britanică, în special cu regina Elisabeta a II-a şi cu principesa Marina, ducesă de Kent.

Mulţi ani mai târziu, într-o Europă fără războiae, ultimul rege al României şi actuala regină a Marii Britanii au putut fi văzuţi la un eveniment din anul 2012. În cadrul acestui prânz oficial, desfăşurat la castelul Windsor, Regele Mihai I şi principesa Margareta au sărbătorit alături de Regina Elisabeta a II-a şi de monarhi din 26 de ţări, împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei britanice.

În cadrul unei fotografii de grup, realizată în timpul sesiunii foto oficiale de după prânz, poate fi observat Regele Mihai în dreapta Reginei Elisabeta a II-a, alături de Regele Simeon al Bulgariei, prinţul Hans Adam de Liechtenstein, împăratul Japoniei, regina Danemarcei, regele Constantin al Greciei, regina Olandei, emirul din Qatar, regele Suediei, regele Norvegiei, şi alţi monarhi de seamă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md