După solicitarea privind reţinerea lui Plahotniuc în Rusia, PD pune proiectul privind „combaterea propagandei ruseşti” pe ordinea de zi a Parlamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Proiectul de lege privind aşa-zisa „combatere a propagandei ruseşti” va fi supus dezbaterilor în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului din această săptămână. Despre aceasta anunţă Partidul Democrat, prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit căreia iniţiativa de modificare a Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securităţii informaţionale a statului este semnată de deputaţii PDM şi PPE.

Potrivit PDM, proiectul de lege are ca scop „securizarea spaţiului informaţional, prin limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”. „Proiectul are drept obiectiv lupta cu propaganda şi manipularea din exteriorul ţării, care poate aduce grave prejudicii securităţii informaţionale a statului şi cetăţenilor săi”, se arată în comunicatul PD.

Vedeţi şi: Plahotniuc, învinuit oficial în Rusia de omorul a peste două persoane. S-a cerut reținerea sa

Mai mult, formaţiunea condusă de Vlad Plahotniuc, cel care deţine inclusiv postul de televiziune „Prime”, care retransmite „Pervîi Kanal” din Rusia, precizează faptul că această iniţiativă „se referă strict la limitări ce ţin de emisiunile informativ-analitice şi nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara ţării care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”.

Amintim că potrivit portalului Rosbalt.ru, Vladimir Plahotniuc este învinuit de comiterea a cel puţin două omoruri, fapt pentru care Comitetul de anchetă al Federaţiei Ruse a înaintat în Judecătoria Basmannîi o cerere de reținere a lui Plahotniuc în lipsa acuzatului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...