(video) Cum își petrec tinerii în etate timpul liber? Dacă cei din Occident merg în vacanță, bătrânii din Moldova împart timpul între televizor, sapă și piață

collage

V-ați întrebat vreodată cu ce se ocupă tinerii în etate în timpul lor liber? Spre deosebire de cei din Occident, pentru care viața începe odată cu pensionarea, vârstnicii din Moldova nu prea merg în vacanțe, la teatru sau în oraș. Pensionarii din Chișinău își petrec preponderent timpul acasă, în fața televizorului, în timp ce persoanele de la sate au prea multe treburi de făcut prin gospodărie, încât nici nu le mai rămâne timp liber.

Unii vârstnici, deși sunt la pensie, sunt nevoiți totuși să muncească pentru a-și asigura existența, iar timpul lor liber presupune muncă. În Moldova nu prea sunt activități destinate în exclusivitate tinerilor în etate, există totuși centre comunitare unde pensionarii pot merge regulat pentru a comunica, a participa la diverse activități, dar și pentru a lua masa. Un astfel de centru, care activează deja de vreo 13 ani, poate fi găsit și la Chișinău.

Atunci când afară e frumos, tinerii în etate ies la plimbări, joacă șah în parcuri, iar în weekend îi poți vedea dansând în parcul central. Acum că s-a lăsat frigul, unii pensionari pot fi găsiți în sălile de teatru și concerte. Nu își permit acest lux prea des, însă atunci când au ocazia, nu ezită să profite de aceasta.

Ce fac tinerii în etate, unde merg și ce le ocupă tot timpul liber, vedeți în videoul de mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente