15:33:45 20.04.2024
Stiri

Moartea fostului ministru rus în SUA: „A băut încontinuu și se plimba în chiloți prin hotel”

Știri 06.12.2017 08:30 Vizualizări5122 Autor: Ziarul National


Moartea fostului ministru rus în SUA: „A băut încontinuu și se plimba în chiloți prin hotel” Pagina de Rusia

Ex-ministru al mass-media din Federația Rusa și fostul șef al „Gazprom-Media“, Mihail Lesin, care a murit pe 5 noiembrie 2015 în camera hotelului Four Seasons din Georgetown, a băut trei zile încontinuu înainte de moartea sa, îmbătându-se cu bere, vin și alte băuturi alcoolice (tequila și whisky), scrie The Washington Post, citând un raport de 58 de pagini al poliției privind cauza morții sale.

Poliția a găsit în camera sa o mulțime de sticle de la minibar, trei sticle pline cu bere Guinness și două sticle de vin roșu nedeschise, iar paznicii au declarat ca in ultimele trei zile inainte amortii sale l-au vazut permanent beat, uneori plimbandu-se in chiloti prin hotel. Acesta a fost motivul pentru care hotelul a instalat un pazic la usa sa, care sa supravegheze ca acesta sa nu mai deranjeze clientii cu aspectul sau neingrijit.

Ancheta morți lui Lesin a fost finalizată în SUA în octombrie 2016. După cum a declarat biroul procurorului din Washington, „ca urmare a anchetei, care a durat aproape un an, a fost corectata cauza morții lui Lesin din “cauza nedeterminata” în “moarte accidentala”. Drept cauza suplimentara de deces a fost mentionata si ”intoxicația acută cu alcool”.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că Lesin a primit leziuni cauzatoare de deces în momentul în care se afla singur în cameră, in urma unei caderi din cauza unei intoxicații acute cu alcool.

În presă, au fost discutate anterior alte versiuni ale morții lui Lesin. Au existat speculații că fostul ministru ar putea veni la Washington pentru a încheia o înțelegere cu autoritățile americane. Se știe că se afla sub supravegherea Biroului Federal de Investigații al SUA, transmite Pagina de Rusia.

În iulie 2014, senatorul republican Roger Wiker a cerut FBI-ului să verifice dacă fostul ministru rus a încălcat legislația privind corupția și spălarea banilor. Wiker a evaluat proprietatea din SUA a ex-ministrului rus la 28 de milioane de dolari, și a menționat că fostul șef al „Gazprom-Media“ si-a mutat si familia în America. „Faptul că un funcționar public rus a reusit sa acumuleze fonduri substanțiale necesare pentru achiziționarea și întreținerea proprietăților în Europa și Statele Unite ale Americii, ridică întrebări serioase“, a scris senatorul în cerere.

Mass-media a subliniat că FBI era mai degraba interesat nu de originea averii sale, ci de legăturile la Kremlin și cu Iuri Kovalciuk, șeful băncii „Rossia“, despre care The Wall Street Journal crede ca este „portofelul” lui Vladimir Putin.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md