18:13:15 19.04.2024
Stiri

Profesorii din R. Moldova vor scăpa de povara completării a circa 190 de rapoarte anual. Ministerul Educație a DEFINIVAT proiectul de lege

Social 05.12.2017 19:13 Vizualizări11524 Autor: Ziarul National
Profesorii din R. Moldova vor scăpa de povara completării a circa 190 de rapoarte anual. Ministerul Educație a DEFINIVAT proiectul de lege


Profesorii din R. Moldova nu vor mai fi nevoiți să completeze anual circa 190 de rapoarte solicitate de diferite instituții. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține că a definitivat deja proiectul de lege ce prevede reducerea documentelor pe care cadrele didactice trebuie să le completeze și să le remită la 23 de instituții.

Potrivit noului proiect de lege, cadrele didactice vor trebui să elaboreze Portofoliul profesorului, care include patru documente, plus completarea catalogului. De asemenea, profesorii vor fi obligați să prezinte conducerii instituției două rapoarte la disciplina de studiu predată.

La rândul lor, diriginții de clasă vor trebui să elaboreze Portofoliul clasei, care include cinci documente și să completeze alte șase acte.

Conducerea Ministerului Educației precizează că documentul elaborat are drept scop debirocratizarea activității cadrelor didactice și prevede, de asemenea, reducerea documentelor pe care trebuie să le completeze directorii adjuncți pentru instruire, pentru educație, pentru gospodărie, dar și directorii instituțiilor de învățământ.

Cu inițiativa de a reduce presiunea de pe cadrele didactice a venit acum o lună liderul PD, Vlad Plahotniuc. Acesta spunea, după o ședință la sediul PD, că a primit mai multe plângeri de la profesori, care acuză volumul imens de rapoarte și evaluări pe care au fost impuși să le facă, „conform cerințelor reformei, demarată de precedenții responsabili”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md