/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

România e în DOLIU! Trupul neînsuflețit al Regelui va fi depus la Castelului Peleș

missing
05 decembrie 2017, ora 16:09

Trupul neînsuflețit al Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la catedrala patriarhală.

Menționăm că, președintele Klaus Iohannis a ținut un moment de reculegere la întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditați la București, la Hotel Athenee Palace Hilton. Apoi, la ieșirea de la reuniune, Iohanniș a anunțat că România va organiza toate ceremoniile funerare și cu siguranță va avea și zile de doliu național.

Agerpres anunță pe surse guvernamentale că, Guvernul așteaptă anunțul detaliat al Casei Regale privind programul funeraliilor fostului suveran Mihai I, pentru a face demersurile necesare în vederea decretării zilelor de doliu național.

Casa Regală a anunțat că înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, la noua Catedrala Arhiepiscopală Regală. De asemenea, la dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai vor respecta tradiția înaintașilor Majestății sale Defuncte.

Miercuri vor fi deschise cărți de condoleanțe la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta, ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Condoleanțe pot fi trimise și online pe adresa familiaregala.ro/mesaje.

Cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la Palatul Regal din calea Victoriei, în fața intrării principale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram