Time: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salmane Al Saoud, personalitatea anului 2017

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salmane Al Saoud, urmează a fi desemnat drept personalitatea anului 2017, conform revistei Time. Deşi revista nu a anunţat încă oficial verdictul, cititorii publicaţiei l-au ales pe acesta drept personalitatea anului 2017.

În 2017, Mohammed bin Salman Al Saud a declarat un război corupţiei din ţara sa. La 5 noiembrie, Comitetul Suprem Anticorupţie, condus de prinţul moştenitor , a arestat circa 40 de saudiţi influenţi, inclusiv membri ai familiei regale, miniştri, militari şi oameni de afaceri.

Prinţul Mohammad bin Salman Al Saud a devenit în iunie anul acesta , la doar 31 de ani, moştenitorul tronului Arabiei Saudite, un pas care încununează o ascensiune fulminantă. Născut la 31 august 1985, tânărul lucrează 16 ore pe zi şi spune că a primit o educaţie strictă din partea mamei sale.

Mohammad bin Salman este fiul celei de-a treia soţii a regelui Salman şi ocupă funcţia de ministru al Apărării încă de la vârsta de 29 de ani, fiind cel mai tânăr astfel de ministru din lume. Prinţul Arabiei Saudite a condus războiul din Yemen şi a stabilit politica energetică a ţării, bazată în principal pe resursele de petrol.

Luna trecută, Mohammed bin Salman a promis că ţara sa va fi „moderată, tolerantă şi deschisă”, adjective care contrastează cu rigoarea religioasă în vigoare în acest regat ultra-conservator. Viitorul rege îşi arată voinţa pentru reformele economice şi sociale. Dar el este şi arhitectul întăririi politicii regionale a ţării sale.

În timp ce mari personalităţi ale lumii politice nu au depăşit pragul de 10% (Hillary Clinton 4%, Angela Merkel 3%, Emmanuel Macron 3%, Vladimir Putin 3% şi Donald Trump 2%), Mohammed bin Salman Al Saud a adunat 24% din voturile cititorilor Time.

Anul trecut acest titlul l-a primit premierul indian Narendra Modi. Alegerea cititorilor, de regulă, diferă de decizia editorială.

Editorii revistei acordă acest titlu din 1927 persoanei care „şi-a pus amprenta cel mai mult în anul în curs”. În 2007 omul anului a fost desemnat Vladimir Putin, iar în 2016 Donald Trump.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...