„Incredibil ce gafe poate comite Poroşenko! Se pare că viitorul său politic este compromis. Ceea ce ar putea influenţa decisiv situaţia din Moldova, unde Plahotniuc e legat prin vechi, ascunse dar solide afaceri de Poroşenko”, a declarat Armand Goşu.

„Şi asta tocmai în 2018, an electoral decisiv pentru regimul oligarhic de la Chişinău”, a adăugat expertul de la Bucureşti.

Precizăm că fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, şi ex-guvernator al regiunii Odesa, a fost reţinut astăzi la Kiev. 

Potrivit autorităţilor, ex-preşedintele Georgiei este acuzat de sprijinirea unei organizaţii criminale şi tăinuirea activităţii acesteia. 

Anterior,  a declarat că Plahotniuc şi Proşenko lucrează împreună şi în timp ce se declară antiruşi, cei doi colaborează minunat cu partenerii lor de la Moscova, ambii având aceleaşi scopuri. Şi asta pentru că ambii sunt din acelaşi aluat ca oligarhii lui Putin şi nu se simt confortabil în Europa, ci în aşa-zisa „lume rusească”.

Potrivit fostului preşedinte al Georgiei, Poroşenko vrea să obţină în Ucraina ceea ce a obţinut Plahotniuc în Moldova - controlul asupra presei, a instituţiilor de stat şi a mediului de afaceri.