Expert român: Prin arestarea lui Saakașvili, Poroșenko a făcut o gafă uriașă. Va fi afectat și Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prin arestarea fostului președinte georgian și guvernator al regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, președintele Petro Poroșenko a făcut o „gafă uriașă”, care-l va afecta și pe „partenerul” acestuia de la Chișinău, Vladimir Plahotniuc.

Este declarația analistului român Armand Goșu, care a comentat ultimele evenimente de la Kiev.

„Incredibil ce gafe poate comite Poroșenko! Se pare că viitorul său politic este compromis. Ceea ce ar putea influența decisiv situația din Moldova, unde Plahotniuc e legat prin vechi, ascunse dar solide afaceri de Poroșenko. Și asta tocmai în 2018, an electoral decisiv pentru regimul oligarhic de la Chișinău”, a comentat Armand Goșu.

La această oră, la Kiev protestele continuă, iar Mihail Saakașvili se află într-un microbuz, blocat între protestatari și forțele de securitate.

Au loc confruntări, forțele de securitate lansând gaze lacrimogene.

Liderul georgian a fost reținut de forțele de securitate chiar de pe acoperișul clădirii în care locuia, el amenințând la un moment dat că se aruncă de acolo.

Saakașvili este cea mai critică voce la ora actuală, la adresa puterii de la Kiev, pe care o acuză de corupție. De altfel, această atitudine a sa l-a costat și pierderea cetățeniei Ucrainei după ce își dăduse demisia din funcția de guvernator al regiunii Odessa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...