Plahotniuc merge, din nou, în SUA unde conduce „o delegaţie a Coaliţiei de guvernare”; Va încerca să devină prim-ministru în decembrie?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, care s-a lăudat luni, pe pagina sa de Facebook, că a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, însă, lucrurile au stat cu totul altfel, întrucât întrevederea cu Jagland a avut-o de fapt ministrul de Externe, Andrei Galbur, pleacă în SUA.

Dacă la Strasbourg, oligarhul „a-a strecurat în biroul” lui Jagland, întrucât întâlnirea a fost organizată pentru ministrul de Externe, Andrei Galbur, de această dată liderul PD merge în SUA, acesta fiind şeful delegației.

Citeşte şi: (FOTO) Cum a ajuns Plahotniuc să-i strângă mâna lui Jagland? „S-a strecurat și el în birou”

„O delegaţie a Coaliţiei de guvernare din Republica Moldova efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, începând cu data de 5 decembrie 2017″, anunţă serviciul de presă al Partidului Democrat şi nu instituțiile statului, în contextul în care se vorbește despre „o delegaţie a Coaliţiei de guvernare”.

„Delegaţia este condusă de către preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc şi va avea întrevederi cu reprezentanţi ai instituţiilor americane, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile din SUA”, se mai arată în comunicatul remis de PD, fără a specifica cine mai face parte din delegaţie.

Citeşte şi: Usatîi: Plahotniuc va încerca să devină prim-ministru în decembrie

Oligarhul Plahotniuc va încercă să devină prim-ministru în luna decembrie curent. Cel puţin asta declara anterior primarul de Bălţi şi liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care a enumerat pe contul său de Facebook „patru puncte de bază” pe care Plahotniuc plănuiește să le realizeze luna viitoare, printre care şi vizita acestuia în SUA.

Citeşte şi: Petiţie online: Poporul Moldovei îi cere celui american să-şi convingă Guvernul să nu se întâlnească cu Plahotniuc

Totodată ieri, fostul deputat comunist Alexandr Petcov, redactor-şef al Agenţiei Omega, a înregistrat o petiţie online semnată din numele „poporului moldovenesc” către poporul Statelor Unite ale Americii, cu rugămintea ca acesta să-şi convingă Guvernul că „nu este recomandabil” pentru politicienii SUA să se întâlnească cu Vlad Plahotniuc. Petiţia va fi transmisă Departamentului de Stat al SUA, precum şi Ambasadei SUA în Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...