/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/INFOGRAFIC/ Și-a deschis o firmă, a devenit deputat PDM, iar acum câștigă licitații la stat în instituţiile conduse de democraţi

05 decembrie 2017, ora 11:06

Eugeniu Nichiforciuc a devenit deputat în luna februarie 2015, când unii parlamentari PDM, aleși la scrutinul din noiembrie 2014, au decis să plece în Guvern. Exact cu 20 de zile înainte, el își înregistra propria companie de construcții, „Construct Agent Grup”. Peste doar trei luni de la fondare, această firmă a câștigat primul contract cu statul. Așa arată datele de la Agenția Achiziții Publice.

Întreprinderii „Construct Agent Grup” i-a fost încredințat un contract de peste două milioane de lei în raionul în care a copilărit și pe care astăzi deputatul îl patronează politic – Florești. Ulterior, a obținut contracte la Agenția pentru Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), unde recent director-adjunct a devenit finul său de cununie, Sergiu Batiușca, apoi – la Spitalul Raional Șoldănești și la Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS). Deputatul nu a răspuns jurnaliștilor la întrebarea privind eventualele dividende pe care le-a putut avea din activitatea acestei firme, dar nu le-a indicat în declarația de avere, dar și pe cea dacă statutul său de deputat are vreo legătură cu obținerea acelor contracte.

Investigația integrală poate fi citită AICI.

Sursa: Moldova Curată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram