Un oraș, aproape de a fi eliminat din lista gazdelor Euro 2020; Capitala Suediei îi va lua locul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Publicaţia britanică Mail on Sunday, citată de presa belgiană, a scris că UEFA va decide, joi, dacă va înlocui oraşul Bruxelles dintre gazdele Campionatului European din 2020, din cauza faptului că lucrările de construire a stadionului din capitala Belgiei nu au început.

Oraşul Stockholm ar urma să primească organizarea unor meciuri de la Euro-2020 în locul oraşului Bruxelles, a adăugat sursa citată.

Ghelamco, promotorul proiectului noului stadion naţional belgian, a reacţionat la acest informaţii, precizând că acestea sunt vechi şi scoase din context, anunță News.ro.

Publicaţia flamandă Het Laatste Nieuws a scris, luni, că proiectul noului stadion depăşeşte cerinţele de construcţie, fiind de două ori mai mare decât s-a aprobat iniţial.

Însă Ghelamco afirmă că „procedura trebuie urmată, iar administraţia şi autorităţile trebuie să analizeze într-o manieră independentă”. Promotorul susţine că informaţiile lansate de Het Laatste Nieuws sunt selective, dintr-un dosar vechi, depus pentru obţinerea autorizaţiei de mediu, care nu mai este de actualitate. Ghelamco aşteaptă marţi decizia pentru obţinerea autorizaţiei de mediu, bazată pe un alt dosar, depus la 14 septembrie.

UEFA va decide joi şi oraşul care va găzdui meciul de deschdiere al Euro-2020.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei şi se va desfăşura în 13 oraşe europene, între care se află şi Bucureştiul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...