Deţinut din Soroca, condamnat la alţi opt ani de închisoare. A convins o femeie să-i transmită 113 mii de lei, promiţându-i că se însoară cu ea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un fost deţinut al penitenciarului din Soroca a fost condamnat recent la opt ani de închisoare pentru comiterea escrocheriei în proporţii mari. Fiind după gratii acesta a făcut cunoştinţă cu o femeie, iar promiţându-i că se va căsători cu ea i-a cerut diverse sume de bani. După ce femeia a transmis, prin intermediul unei persoane terţe, 113 mii de lei, inculpatul a încetat comunicarea cu ea.

Potrivit procurorilor, cazul a avut loc în perioada anului 2015. Fiind deţinut în Penitenciarul nr.6 Soroca, inculpatul, a făcut cunoştinţă cu femeia prin intermediul reţelelor de socializare, iar banii i-a cerut sub diferite pretexte, inclusiv pentru achitarea unor servicii personale.

De notat că, deţinutul era căsătorit, având familie în raionul Făleşti.

Fiind deja la libertate, inculpatului i-a fost înaintată învinuirea pentru comiterea escrocheriei, pe care nu a recunoscut-o. Totuşi, procurorii au demonstrat vina acestuia, inculpatul în vârstă de 36 de ani, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu încasarea în beneficiul părţii vătămate a prejudiciului material integral cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...