16:07:06 29.03.2024
Stiri

Se caută candidați cu reputație IREPROȘABILĂ pentru trei funcții vacante în CSM și una în CSP

Social 05.12.2017 09:30 Vizualizări1879 Autor: Ziarul National
Se caută candidați cu reputație IREPROȘABILĂ pentru trei funcții vacante în CSM și una în CSP


Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a anunțat concurs pentru selectarea candidaților la trei funcții de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și una de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Candidații la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii va fi selectat din rândul profesorilor de drept titulari, iar candidatul la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor – din partea societății civile.

Candidații trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, să aibă studii superioare juridice, experiență de cel puțin trei ani sau cinci ani, în cazul membrilor CSM, în domeniul juridic, respectiv în activitatea didactico-științifică în cazul membrilor CSM), o reputație ireproșabilă, să cunoască limba română și să nu aibă antecedente penale.

Dosarul depus la concurs trebuie să conțină copia buletinului de identitate și a fișei de însoțire, curriculum vitae, copia diplomei de studii superioare, copia carnetului de muncă, scrisoare de recomandare și cazier judiciar.

Dosarele candidaților vor fi recepționate în perioada 4 – 11 decembrie curent, la secretariatul Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități (sediul Parlamentului - n.r.).

Candidaturile urmează a fi aprobate de plenul Parlamentului, după selectarea acestora de către Comisia juridică, numiri și imunități.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md