/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un nou contingent al Armatei Naţionale se alătură operaţiunii KFOR în Kosovo

05 decembrie 2017, ora 08:16

Până la ora actuală, aproximativ 300 de ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale au fost parte a operaţiunii KFOR.

„Toţi aceşti militari, prin prestaţia pe care au avut-o, au demonstrat că instituţia de apărare dispune de un potenţial de pacificare bine pregătit, valorificat astăzi pe deplin nu doar Kosovo, ci şi în alte misiuni, acolo unde armata Republicii Moldova este prezentă alături de armatele altor ţări, contribuind la securitatea globală”, a spus Eugen Sturza.

Cel de-al optulea contingent al Armatei Naţionale va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Militarii moldoveni vor face parte din Gruparea de Forțe Multinaționale MNBG-W (Multinational Battle Group — West) şi vor fi dislocaţi în baza militară italiană Camp Vilaggio din localitatea Pech, Kosovo.

Mandatul contingentului KFOR-8 în Kosovo va dura şase luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram