/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Federația de tenis reacționează: „Printre reținuți nu sunt angajați ai Federației”

missing
04 decembrie 2017, ora 18:49

Deși oamenii legii anunțau că printre cei patru reținuți este și un antrenor al federației, astăzi președintele forului a respins acuzațiile și spune că printre suspecți nu este nici un angajat al Federației de Tenis.

„Cele patru persoane care au fost menționate în mass-media precum că sunt cercetate de CNA pentru trucarea meciurilor de tenis, nu sunt angajați ai Federației de tenis și Federația de Tenis nu poate purta responsabilitate de acțiunile și inacțiunile persoanelor care practică tenisul”, a declarat Elena Organ, președintele federației de tenis.

Elena Organ spune că a încercat să obțină lista numelor inculpaților, dar fără succes. Acum, după incident președintele federației declară că va întreprinde toate măsurile necesare pentru a contracara astfel de acțiuni pe viitor.

„Este un semn de alarmă că ar trebui să înăsprim toate regulile noastre, inclusiv cred că în comun și cu Guvernul cu Comitetul Olimpic, cu toate celelalte federații ar fi bine ca să întreprindem niște măsuri ca astfel de fapte să nu fie în sportul moldovenesc”, susține Elena Organ.

Potrivit Centrului Anticorupție, cei patru bănuiți reținuți ar fi convenit cu mai mulți antrenori și jucători de tenis rezultatul meciurilor, ca mai apoi sa câștige mii de euro de la casele de pariuri. În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat carduri bancare de pe care se făceau transferuri de bani la casele de pariuri, telefoane mobile și calculatoare în care au fost depistate probe ce confirma trucarea meciurilor. Cazul este gestionat de Procuratura anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram