/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Director previzibil la CNA? Comisia juridică a admis dosarele a patru candidați la șefia CNA

missing
04 decembrie 2017, ora 17:57

Reputația unor candidati a generat dispute între membrii comisiei. Liberal-democratul Tudor Deliu a invocat faptul că Igor Carlașuc a fost subiectul mai multor investigații jurnalistice.

„Este vorba despre admisibilitatea dosarului și aici este un criteriu – se bucură de o reputație ireproșabilă. Dacă nu mă înșeală memoria, a fost scris foarte mult în presă…”, a declarat Tudor Deliu.

„Domn Deliu, dacă să credem ceea ce se scrie în presă, noi ar trebui toți aici să ne facem „Harakiri”. Suntem niște demoni dacă să credem presa”, a replicat Sergiu Sîrbu, deputat PDM.

„Ori eu nu sunt înțeles, ori tu nu vrei să înțelegi. Eu n-am confirmat și nici n-am afirmat, eu am spus doar”, a răspuns Deliu.

După ce 4 din cei 6 candidați au fost admiși în etapa următoare, unii membri ai comisiei au insistat ca, pe lângă interviu, să fie inclusă și proba scrisă. Nu toți au susținut această propunere.

„Proba scrisă în acest sens este irelevantă. Trebuie să-l ai pe om în față să-l bombardezi cu întrebări”, a menționat Sergiu Sîrbu.

„Și la candidaturile la ANI, la procuror general și la restul este proba scrisă”, a spus Vasile Bolea, deputat PSRM.

„Domn Bolea, dumneavoastră dacă vreți să faceți examen în scris, poftim, vă dau o foaie, scrieți”, a răspuns Sîrbu.

În cele din urmă, majoritatea membrilor comisiei au optat doar pentru proba „interviul”. Tudor Deliu a spus că deja se știe cine va fi noul director CNA: „De pe astăzi se poate de intuit cine va fi șeful acestui centru sau directorul acestui centru. -Dumneavoastră cine intuiți că va fi? -Părerea mea că va fi Zumbreanu. -De ce? -Așa își dorește guvernarea”.

„Politicienii tot timpul așa, mai ales cei care se află în opoziție, deja încearcă să ducă opinia publică în eroare”, a replicat Anatolie Zagorodnîi, deputat PDM.

Interviul cu cei patru candidați admiși în concurs a fost fixat pentru data de 12 decembrie. Ulterior, câștigătorul va trebui confirmat de Parlament. Funcția de director al CNA a rămas vacantă după ce mandatul lui Viorel Chetraru a expirat.

Reporter: Sergiu Niculita
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram