În doar o săptămână au fost internați 43 de bolnavi din Chişinău, cu îmbolnăviri prin gripă; Vezi sfaturile medicilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Morbiditatea prin gripă și infecții respiratorii acute în municipiul Chișinău este în ușoară descreștere în săptămâna trecută, când au fost înregistrate 2271 cazuri noi de viroze, față de 2328 de cazuri.

Cele mai multe cazuri de viroze au fost înregistrate la copii – 1620 cazuri (71,3%). Cei mai afectați au fost copiii cu vârsta de până la 6 ani – 1 149 de cazuri (70,9%), dintre aceștia 415 (36,1%) sunt copii instituționalizați.

În perioada de referință au fost internați 43 de bolnavi, inclusiv 37 de copii. Rata copiilor spitalizați a constituit 86%. Cazuri de gripă în municipiul Chișinău nu au fost înregistrate.

În context, de menționat că în municipiu au fost vaccinate contra gripei 33 mii 600 persoane. Majoritatea sunt persoane din grupurile cu risc sporit, persoanele cu patologii cronice, copii și femeile gravide, persoanele angajate în funcții cu risc sporit.

În scopul evitării îmbolnăvirilor prin gripă și infecții respiratorii acute, specialiștii recomandă adresarea la medicul de familie odată cu primele simptome de îmbolnăvire, izolarea bolnavului la domiciliu, evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare, spălarea regulată pe mâini, folosirea măștilor de protecție, evitarea aglomerației, alimentația corectă şi bogată în vitamine, cu fructe și legume.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...