Autorul sintagmei „Moldova – stat capturat de oligarhi” faţă în faţă cu cel la care s-a referit. Ce au discutat Thorbjorn Jagland şi Vlad Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, cel care pentru prima dată a numit Republica Moldova drept un stat capturat de oligarhi, s-a întâlnit la Strasbourg cu cel despre care se spune că ar fi subiectul renumitei sale sintagme, preşedintele democrat Vlad Plahotniuc. Potrivit serviciului de presă al PD, cele mai importante teme abordate în cadrul întâlnirii au fost cooperarea Consiliului Europei cu Republica Moldova, reformele realizate în 2016 şi 2017 în privinţa administraţiei publice centrale şi a funcţionării justiţiei, precum şi evoluţiile din dosarul transnistrean.

Plahotniuc a subliniat importanţa parteneriatului dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei, solicitând în continuare sprijinul acestei instituţii pentru ţara noastră. El a mulţumit de asemenea domnului Jagland pentru vizita pe care a făcut-o la Chişinău în luna mai, cu prilejul lansării Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Moldova 2017-2020. „Coaliţia de guvernare şi PDM susţin acest plan şi vor acorda tot sprijinul politic pentru implementarea lui. Tot ce ţine de problematica drepturilor omului şi a bunei funcţionări a justiţiei e foarte important pentru Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Vedeţi şi: Jagland, în New York Times: Moldova, stat captiv în mâinile oligarhilor, trebuie reîntors cetățenilor

La rândul său, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, şi-a exprimat aprecierea privind colaborarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei şi a salutat evoluţiile pozitive privind regiunea transnistreană, inclusiv semnarea celor 4 protocoale dintre Chişinău şi Tiraspol pe 25 noiembrie curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...