Cum un deputat australian şi-a cerut în căsătorie partenerul în plină dezbatere în Parlament// VIDEO

Scenă emoţionantă în Parlamentul australian. Un parlamentar din cadrul partidului conservator aflat la putere i-a cerut partenerului său să se căsătorească luni, imediat după transmiterea către Camera Reprezentanţilor a unui proiect de lege care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex, relatează AFP citat de News.ro.

Tim Wilson – care este logodit, potrivit presei, cu Ryan Bolger de nouă ani – abia şi-a reţinut lacrimile atunci când i-a mulţumit prietenului său că a suportat atât de mult timp dezbateri pe tema mariajului gay.

”În primul meu discurs, am definit relaţia noastră prin inelul pe care-l purtăm la mâna stângă”, a declarat acest reprezentant în vârstă de 37 de ani. ”Atunci nu mai rămâne decât un lucru de făcut: Ryan Patrick Bolger, vrei să te căsătoreşti cu mine?”.

Acesta, care se afla în galeria publicului, a răspuns ”da” în aplauzele asistenţei.

Proiectul de lege urmează să fie aprobat fără dificultate de Camera inferioară a Parlamentului înainte de Crăciun, după ce a fost adoptat săptămâna trecută de Senat cu o largă majoritate.

După mai bine de zece ani de dezbateri, australienii au spus ”da” în proporţie de 62% căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în cadrul unui vot consultativ.