Germania, tot mai aproape de o nouă coaliție de guvernare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Conducerea Partidului Social Democrat (SPD) din Germania a decis în unanimitate deschiderea negocierilor cu conservatorii cancelarului Angela Merkel privind formarea unui nou guvern de coaliție, toate opțiunile fiind pe masa discuțiilor, a declarat luni un oficial de top al SPD.

Conform unui document consultat și de agenția Reuters, liderii SPD au stabilit de asemenea câteva solicitări cheie, printre care armonizarea impozitelor pe profit la nivel european, taxe mai mari pentru cei cu venituri ridicate, investiții sporite în educație, o viteză mai mare a internetului, îmbunătățirea infrastructurii rutiere și dezvoltarea de locuințe sociale.

Membrii SPD vor discuta propunerile făcute de conducerea partidului în cadrul unui congres care va avea loc la Berlin în perioada 7-9 decembrie.

SPD, care face parte din coaliția de guvernare condusă de Merkel din 2013, a înregistrat cel mai slab rezultat electoral în istoria de după război la alegerile din septembrie și este reticent să se alăture unei noi „mari coaliții”, temându-se că va fi sufocat în cazul unei noi asocieri cu conservatorii (blocul CDU/CSU).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...