Mai multe persoane din Capitală care necesită îmbunătățirea condițiilor locative, ar putea fi asigurate cu apartamente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăria municipiului Chişinău va achiziționa, în perioada următoare, cel puțin 10 apartamente, pentru a asigura cu spațiu locativ persoanele defavorizate şi care necesită îmbunatățirea condițiilor locative.

Despre aceasta a anunţat în cadrul şedinţei operative primarul general interimar al Chişinăului, Silvia Radu. Potrivit edilului-şef al capitalei, apartamentele vor fi alocate prioritar persoanelor care deţin o hotărâre judecătorească irevocabilă prin care autorităţile publice locale au fost obligate să asigure cu spaţiu locativ anumiţi cetăţeni. De asemenea, cu spaţiu locativ vor fi asiguraţi şi categoriile de cetăţeni care beneficiază de acest drept prin lege.

„Vom institui o comisie specială care va fi responsabilă de repartizarea locuințelor libere sau care vor fi achiziționate de Primărie. Din comisie vor face parte inclusiv reprezentanți ai societății civile, pentru a asigura transparența procesului. De asemenea, vom publica pe site dosarele cetățenilor şi lista persoanelor care necesită îmbunatățirea condițiilor locative, în ordinea cronologică. Echipa responsabilă de repartizarea fondului locativ va activa conform principiului „primul venit – primul soluționat”, iar criteriul de atribuire va fi vechimea hotărârii judecătorești”, a subliniat primarul Silvia Radu, remarcând, totodată, „că în anii trecuți locuințele s-au oferit pe alte criterii, inclusiv, probabil, în baza carnetului de partid”.

Decizia administrației publice locale de a achiziționa apartamente vine după ce SA „Agenția municipală de ipotecă Chișinău”, societate pe acțiuni în care municipalitatea deține peste 30 la sută din acțiuni, a propus Primăriei ca din beneficiul pentru anul 2017 să achiziționeze de la întreprindere 10 apartamente, la prețul de peste 10 mii lei / metru pătrat.

În context, Silvia Radu a analizat propunerea și a dispus ca sursele financiare care constituie beneficiul municipalității din deținerea cotei-părți în SA „AMIC” să fie transferați municipalității, deoarece din acei bani pot fi achiziționate apartamente la un preț mai redus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...