22:55:58 16.04.2024
Stiri

Gala Generozității: 30 000 de euro adunați pentru prevenirea ABANDONULUI copiilor în R. Moldova

Social 04.12.2017 15:00 Vizualizări1650 Autor: Ziarul National
Gala Generozității: 30 000 de euro adunați pentru prevenirea ABANDONULUI copiilor în R. Moldova


La cea de-a patra ediție a Galei Generozității, eveniment caritabil organizat de CCF/HHC Moldova și PRO TV Chișinău sub patronajul Valentinei Nafornița, au fost strânse 30 de mii de euro pentru programe menite să prevină abandonul copiilor și plasarea lor în instituții rezidențiale.

Potrivit organizatorilor evenimentului, peste 650 de spectatori au urmărit cu sufletul la gură prestația sopranei originare din R. Moldova, care evoluează acum pe scenele mari din Paris, Viena, Milano, și alte capitale europene. Valentina Nafornița a fost urmată de baritonul Mihai Dogotari și acompaniată de Orchestra Națională de Tineret, dirijată de Jordi Navarro, directorul Orchestrei Naționale a Spaniei.

Evenimentul a culminat cu o premieră pentru R. Moldova - Valentina Nafornița s-a întâlnit pe scenă cu Alex Calancea și bandul său. Alex și Valentina au învățat în aceeași școală muzicală din satul lor de baștină, Cuhnești, doar că în ani diferiți. Pentru prima dată, ei și-au contopit stilurile muzicale, atât de diferite, în câteva piese muzicale cântate în duet.

Spectacolul de la Palatul Republicii a fost urmat de o cină cu licitație a obiectelor de artă.

„Eu am avut noroc să cresc într-o familie minunată, iar amintirile din copilărie mă ajută în cele mai dificile momente, când am emoții înainte de a ieși pe scenele mari în fața a 2-3 mii de oameni. Mă bucur că împreună putem face ceva pentru copiii dezavantajați, ca ei să se bucure de o copilărie fericită alături de familie. Mulțumesc publicului că a venit”, a menționat de pe scenă Valentina Nafornița.

„Suntem copleşiţi de bunătatea şi generozitatea oamenilor. Îi mulţumim inegalabilei Valentina Nafornita pentru tot ce face pentru copiii Moldovei prin vocea, prezenţa, candoarea şi dragostea ei. Îi mulţumim pentru încrederea pe care o are în noi. Alături de parteneri, organizatori, artişti, familii şi copiii, CCF/HHC Moldova mulţumeşte tuturor care ne-au fost alături!”, a menționat la finalul spectacolului Liliana Rotaru, președintele CCF/HHC Moldova.

Menționăm că la edițiile precedente ale Galei Generozității au fost colectate fonduri care au fost orientate pentru procurarea sistemelor FM care au permis integrarea cu succes a 14 copii hipoacuzici în școlile din comunitățile lor, alături de familii și a unei Case Comunitare pentru 12 copii cu dizabilități grave din Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md